استادیوم فوتبال

استادیوم فوتبال

برای طراحی و اجرای  سیستم های حفاظت در برابر صاعقه در استادیوم فوتبال کارشناسان می بایست عوامل گوناگونی را بررسی نمایند.

فاکتورهای طراحی سیستم صاعقه گیر استادیوم فوتبال:

  • ابعاد استادیوم
  • آب و هوای منطقه
  • تجهیزات موجود در استادیوم فوتبال

بنابراین طراحی سیستم صاعقه گیر در استادیوم فوتبال باید به گونه ای باشد که این فاکتورها هیچ گونه اختلالی در روند تمرین تیم ایجاد نکند. یک سیستم حفاظت از صاعقه که به خوبی سازماندهی شده به محافظت در برابر خطرات اختمالی ناشی از صاعقه کمک می کند. همچنین سیستم اتصال زمین باید عملکرد عادی الکترونیک را در هر شرایطی تضمین کند.

راه حل:

محاسبات مورد نظر می بایست مطابق با بروزترین استانداردهای حفاظت از صاعقه و ارت صورت پذیرد. سپس با توجه به موقعیت پروژه، صاعقه گیر مناسب جهت حفاظت از خطرات احتمالی انتخاب گردد. صاعقه گیر وسیله ای است که در بالاترین ارتفاع از تاسیسات نصب می گردد و جریان صاعقه را بدون ورود به استادیوم فوتبال به داخل زمین منحرف می کند. این دستگاه شامل یک میله صاعقه است که مستقیماً عمل تخلیه صاعقه را از طریق هادی نزولی و سیستم ارت میله ای به زمین انجام می دهد.

استادیوم فوتبال 1

 

شرح سیستم حفاظت از صاعقه و زمینی شدن استادیوم فوتبال :

به طور مثال میتوان در یک استادیوم فوتبال دارای اسکلت فلزی 6 دکل بکار برد و از سازه فلزی به عنوان هادی نزولی استفاده نمود. این سیستم هادی نزولی می بایست دارای یک قاب فلزی، شبکه تقویت کننده سازه های بتن مسلح، اتصالات واحد شیشه ای و غیره باشد. در این صورت میتوانیم از تماس الکتریکی در تمام ارتفاع سازه اطمینان حاصل کنیم. همچنین توصیه می شود از یک سیستم الکترود زمین طبیعی پایه بتن مسلح به عنوان سیستم ارت استفاده کنید. برای اتصال هادی های نزولی، باید با سازه هایی که نقش هادی های پایین را ایفا می کنند، ارتباط مستقیم برقرار کرد. هنگام استفاده از ترکیبات پلیمری برای ضد آب کردن فونداسیون، فونداسیون را نمی توان به عنوان یک سیستم الکترود زمین استفاده کرد. در مرحله آخر میزان مقاومت زمین را اندازه گیری نمایید.البته باید در نظر داشت که نوع سیستم صاعقه گیر با توجه به شرایط استادیوم فوتبال انتخاب می گردد و ذکر این مثال تنها برای ارائه یک راهکار حفاظتی می باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما